Αρθροπλαστική Ισχίου

Η αρθροπλαστική ισχίου είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ορθοπαιδικές επεμβάσεις που διενεργούνται αυτή τη στιγμή και αποτελεί σωτήρια λύση για όσους υποφέρουν από πόνους και δυσκολία κινήσεων λόγω φθοράς του ισχίου.

Ουσιαστικά η αρθροπλαστική ισχίου αφορά την αντικατάσταση των φθαρμένων χόνδρων με ειδικά υλικά και έχει ως στόχο να απομακρύνει τον πόνο, αποκαθιστώντας πλήρως τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Βλαστοκύτταρα

Οι έρευνες αναφορικά με τα βλαστοκύτταρα παίζουν πολύ σημαντικό στην ορθοπαιδική αναγεννησιακή ιατρική με στόχο την εύρεση εναλλακτικών θεραπειών για τον τραυματισμό χόνδρων και άλλων  παθήσεων  όπως η αρθρίτιδα,  η δυσπλασία των οστών ή οι ρίξεις τενόντων και συνδέσμων.

Τα βλαστοκύτταρα έχει αποδεχθεί ότι διαθέτουν έμφυτες μοναδικές ιδιότητες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα κύτταρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να έχει δοθεί στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Πρόκειται για μη εξειδικευμένα κύτταρα, τα οποία έχουν την ικανότητα να διαφοροποιούνται από κυριολεκτικά οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρων.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία PRP

Η θεραπεία PRP έχει λάβει το όνομα της από τα αρχικά των λέξεων Platelet-Rich Plasma δηλαδή Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετλάλια και πρόκειται για μία εξαιρετικά πρωτοποριακή μέθοδο ίασης παθήσεων και τραυματισμών ορθοπαιδικής φύσεως, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα, ειδικότερα σε γιατρούς που ασχολούνται με αθλητές.

Η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη ποικιλία ορθοπαιδικών παθήσεων και αθλητικών τραυματισμών, όπως το διάστρεμμα ή η χρόνια τενοντίτιδα, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάρρωση στο ασθενή, επιτρέποντας του να επιστρέψει πιο γρήγορα στις καθημερινές δραστηριότητες του, χωρίς να χάνει προπονήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Στραμπούληγμα Αστραγάλου

Το διάστρεμμα αστραγάλου είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα απότομης διαστολής ή και τραυματισμού των τένοντων, μιας σκληρής ομάδας ινώδους ιστού που ενώνει δύο διαφορετικά οστά σε ένα σύνδεσμο.

Στατιστικά το διάστρεμμα αποτελεί έναν από τους πιο συνήθεις τραυματισμούς της περιοχής του αστραγάλου και μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο επαγγελματίες αθλητές αλλά και απλούς ανθρώπους ακόμα κι αν δεν αθλούνται καν.

Διαβάστε Περισσότερα

Δισκοκήλη - Πρόληψη - Θεραπεία

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου (δισκοκήλη) αποτελεί τη συχνότερη αιτία εμφάνισης οσφυοϊσχιαλγίας στον άνθρωπο. Τα ποσοστά των ανθρώπων που πάσχουν από δισκοκήλη τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει επιδημικές αναλογίες. Η έλλειψη της σωματικής άσκησης, το αυξημένο σωματικό βάρος καθώς επίσης και η κληρονομικότητα αποτελούν αιτίες πρόκλησης του προβλήματος.

Διαβάστε Περισσότερα