Βλαστοκύτταρα

Οι έρευνες αναφορικά με τα βλαστοκύτταρα παίζουν πολύ σημαντικό στην ορθοπαιδική αναγεννησιακή ιατρική με στόχο την εύρεση εναλλακτικών θεραπειών για τον τραυματισμό χόνδρων και άλλων  παθήσεων  όπως η αρθρίτιδα,  η δυσπλασία των οστών ή οι ρίξεις τενόντων και συνδέσμων.

Τα βλαστοκύτταρα έχει αποδεχθεί ότι διαθέτουν έμφυτες μοναδικές ιδιότητες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα κύτταρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να έχει δοθεί στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Πρόκειται για μη εξειδικευμένα κύτταρα, τα οποία έχουν την ικανότητα να διαφοροποιούνται από κυριολεκτικά οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρων.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία PRP

Η θεραπεία PRP έχει λάβει το όνομα της από τα αρχικά των λέξεων Platelet-Rich Plasma δηλαδή Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετλάλια και πρόκειται για μία εξαιρετικά πρωτοποριακή μέθοδο ίασης παθήσεων και τραυματισμών ορθοπαιδικής φύσεως, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα, ειδικότερα σε γιατρούς που ασχολούνται με αθλητές.

Η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη ποικιλία ορθοπαιδικών παθήσεων και αθλητικών τραυματισμών, όπως το διάστρεμμα ή η χρόνια τενοντίτιδα, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάρρωση στο ασθενή, επιτρέποντας του να επιστρέψει πιο γρήγορα στις καθημερινές δραστηριότητες του, χωρίς να χάνει προπονήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα