Δισκοκήλη - Πρόληψη - Θεραπεία

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου (δισκοκήλη) αποτελεί τη συχνότερη αιτία εμφάνισης οσφυοϊσχιαλγίας στον άνθρωπο. Τα ποσοστά των ανθρώπων που πάσχουν από δισκοκήλη τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει επιδημικές αναλογίες. Η έλλειψη της σωματικής άσκησης, το αυξημένο σωματικό βάρος καθώς επίσης και η κληρονομικότητα αποτελούν αιτίες πρόκλησης του προβλήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Δισκοπλαστική Με Gel

Εκτιμάται ότι το 70-90% του φυσιολογικού πληθυσμού θα εμφανίσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο ισχιαλγίας ή οσφυαλγίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος και ο δισκογενής πόνος έχουν χαρακτηριστεί ως οι αιτιολογικοί παράγοντες στο 26-39% των ασθενών με οσφυαλγία ή ισχιαλγία.

Διάφορες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την θεραπεία των μικρών και μεσαίου μεγέθους κηλών του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν την διαδερμική αφαίρεση του πηκτοειδή πυρήνα, χρησιμοποιώντας ποικιλία χημικών, θερμικών ή μηχανικών τεχνικών (ραδιοσυχνότητες, ηλεκτροθερμικές θεραπείες, manual or automated percutaneous discectomy).

Διαβάστε Περισσότερα