Αρθροπλαστική Ισχίου

Η αρθροπλαστική ισχίου είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ορθοπαιδικές επεμβάσεις που διενεργούνται αυτή τη στιγμή και αποτελεί σωτήρια λύση για όσους υποφέρουν από πόνους και δυσκολία κινήσεων λόγω φθοράς του ισχίου.

Ουσιαστικά η αρθροπλαστική ισχίου αφορά την αντικατάσταση των φθαρμένων χόνδρων με ειδικά υλικά και έχει ως στόχο να απομακρύνει τον πόνο, αποκαθιστώντας πλήρως τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Στραμπούληγμα Αστραγάλου

Το διάστρεμμα αστραγάλου είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα απότομης διαστολής ή και τραυματισμού των τένοντων, μιας σκληρής ομάδας ινώδους ιστού που ενώνει δύο διαφορετικά οστά σε ένα σύνδεσμο.

Στατιστικά το διάστρεμμα αποτελεί έναν από τους πιο συνήθεις τραυματισμούς της περιοχής του αστραγάλου και μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο επαγγελματίες αθλητές αλλά και απλούς ανθρώπους ακόμα κι αν δεν αθλούνται καν.

Διαβάστε Περισσότερα

Νεότερες Εξελίξεις Στην Αντιμετώπιση Χόνδρινων Ελλειμμάτων

Μια πολύ συχνή κατάσταση στην οποία καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε ονομάζεται Αντιμετώπιση Χόνδρινων Ελλειμμάτων. Ο αρθρικός χόνδρος είναι ένας λεπτός, λείος, μαλακός και ελαστικός υμένας, που καλύπτει τις αρθρικές επιφάνειες των οστών. Ο υμένας αυτός επιτρέπει την ομαλή, με ελάχιστη τριβή, κίνηση των αρθρικών επιφανειών. Βασική του λειτουργία είναι η κατανομή των φορτίων και η μείωση των πιέσεων στο υποχόνδριο οστό. Αποτελείται από νερό, κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες, πρωτεϊνες και χονδροκύτταρα.

Διαβάστε Περισσότερα

Βλάβες Μηνίσκων Γόνατος

Προτού παρουσιάσουμε τί περιλαμβάνουν οι βλάβες μηνίσκων, πρέπει να εξετάσουμε τη δομή του γόνατος. Οι μηνίσκοι του γόνατος είναι ινοχόνδρινοι δίσκοι σχήματος “C” οι οποίοι παρεμβάλλονται μεταξύ του μηριαίου και της κνήμης. Υπάρχουν δύο μηνίσκοι, ο έσω και ο έξω που βρίσκονται αντίστοιχα στην έσω και στην έξω πλευρά του γόνατος. Και οι δύο αυτές δομές έχουν σχήμα ημικυκλίου και προσφύονται στην εξωτερική επιφάνεια του γόνατος αντίστοιχα. Είναι ευκίνητες δομές που προσαρμόζονται στην κίνηση των αρθρικών επιφανειών.

Διαβάστε Περισσότερα